perjantai 27. syyskuuta 2013

Mehevä suklaakakku

 Naapurilla on tänään tupaantuliaiset ja tein sinne tällaisen suklaakakun. Nyt en meinaa malttaa odottaa että pääsen maistamaan. Tuoksu on ainakin todella herkullinen. Ohjeen löysin Dan Sukkerin sivuilta. Ja ihme kyllä, seurasin tälläkertaa täydellisesti ohjetta, enkä alkanut varioimaan mitään.




 200 g tummaa suklaata
150 g voita tai margariinia
1 ½ dl Dansukker Tummaa Muscovadosokeria
1 dl Dansukker Luomuruokosokeria
3 munaa
2 dl vehnäjauhoja
½ dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Vuokaan
voita tai margariinia
korppujauhoja, mannasuurimoita tai kookoshiutaleita

Paloittele suklaa ja laita se yhdessä voin tai margariinin kanssa kattilaan. Sulata miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Ota seos pois liedeltä. Lisää joukkoon sokerit, munat ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun noin litran vetoiseen kakkuvuokaan. Paista 150–175 asteessa noin 50 minuuttia, tai kunnes pinta näyttää jähmettyneeltä. Anna seistä noin 10 minuuttia ennen kumoamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti