Eilen sitten viimein sain aikaiseksi tehdä tätä herkullisen näköistä kakkua. Kotikokki.net:stä löysin ohjeen jota hiukan soveltelin. Ohje oli sitruunainen rahkakakku nimellä.
100 g
|
voita t.margariiniä
| |
1 dl
|
sokeria
| |
1 rkl
|
vanilliinisokeria
| |
1
|
muna
| |
2½ dl
|
vehnäjauhoja
| |
1 tl
|
leivinjauhetta
| |
täyte:
| ||
2 tlk
|
maitorahkaa
| |
3
|
munaa
| |
2 dl
|
sokeria
| |
½
|
sitruunan mehu ja raastettu kuori *
| |
1 tlk
|
ranskankermaa**
| |
½ dl
|
peruna- tai maissijauhoja
| |
½-1 l
|
mansikoita***
|
* limettimehu, sokeroimaton (Suosittelen laittamaan myös kuoren raastettuna mukaan jos tahtoo tuoda limen makua enemmän esiin. Nyt jäi sen maku lähes täysin uupumaan.)
**maustamaton jogurtti
***mustikoita kieriteltynä perunajauhoissa
Alkuperäisessä ohjeessa mansikat laitettiin jäähtyneen kakun päälle, mutta itse laitoin mustikat ennen rahkaseosta. Komeutta paistetaan uunissa 175*c noin 1h. Parasta tämä on ihan kylmänä. Ja ensikerralla kehittelen jonkun raikastuksen tuohon päälle esimerkiksi jonkun limekastikkeen... Valkosuklaa voisi olla myös aika hyvä maustaja sokerin sijaan tuolle rahkaseokselle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti